Jak připravit Cold Brew kávu?

Cold Brew je oblíbený způsob přípravy kávy (klidně i čaje). Princip přípravy stojí na pomalém
louhování čerstvě namleté zrnkové kávy ve studené filtrované vodě zhruba 16 až 24 hodin.
Výsledkem je jemná a chuťově výrazná káva. Cold Brew by mohlo zachutnat i těm, kterým
klasická káva doposud moc nechutnala.

Cold Brew je na rozdíl od ledové kávy mnohem jemnější a obsahuje méně kyselin a je více
nasládlá. V chuti vynikají citrusové a čokoládové tóny, dle druhu zvolené kávy.

Příprava dobrého Cold Brew někdy trvá až 24 hodin. Ale vám zabere jen pár minut.
Zbytek práce udělá kvalitní káva, lednice a čas.

 

Co budete potřebovat: 

  • mlýnek na kávu
  • 100 g čerstvě nahrubo pomleté kávy
  • 1 litr vody pokojové teploty
  • French press nebo nějakou uzavíratelnou lahev nebo sklenici
  • plátýnko nebo jemné sítko
  • 12-16 hodin louhování
  • Podle chuti led, plátek citronu, případně jiné ovoce, tonic,...

Příprava:

Umletou kávu smíchejte s vodou v uzavíratelné sklenici nebo ve French Pressu a nechte
cca 12-24 hodin v lednici macerovat. Druhý den kávu přefiltrujte přes plátýnko nebo jemné
sítko a máte hotovo!

V ledničce Cold Brew vydrží až 10 dní.

S poměrem kávy a vody můžete experimentovat a najít tak svůj ideální poměr. S úpravou
receptu na poměr 1:5 nebo dokonce 1:6 si můžete připravit ještě silnější kávu, tedy takový
Cold Brew koncentrát. Ten se dá využít pro přípravu ledové kávy s mlékem nebo jeho rostlinnou
alternativou a různých variant s perlivou vodou nebo tonikem a ovocem.

Tip: Pokud je na vás Cold Brew moc silné určitě se nebojte výsledný nápoj zředit studenou
vodou nebo ledem. Čím déle macerujete, tím silnější nápoj získáváte. 

CHCI VYZKOUŠET COLD BREW KÁVU → Zrnková káva - Cuba Sierra Maestra 100g

 

Sledujte nás na Instagramu!

✨ Každá bylinka v sobě nese kousek přírody – pro zdraví, krásu i klid v duši. 🌿🍵 Dopřejte si chvíli jen pro sebe... a...
🌍 Den Země je tu! Tak co letos oslavit přírodu tím, že si ji pustíme trochu víc k sobě domů? 🌿✨ Tyhle bylinky totiž nejen...
Chrpa🪻☺️ V čajích se používá spíše jako doplňková bylinka, která směs oživí a podtrhne její chuť, než pro svoje účinky. Je...
Jaro je důkaz, že po každé zimě přijde nový začátek. 🌱 Ať už to byla dlouhá zima venku nebo jen ve vaší hlavě, přichází...
🥚 Vajíčka, pomlázka… a co dál? Velikonoce nejsou jen o barvení vajíček a koledování! 🎨🌿 V některých zemích se čtou...
Jarní bylinkové sirupy jsou tady! 🌿 Voňavý bezový a uklidňující meduňkový – dva sirupy, které ti jaro přelijí do...
☕✨ „Čaj nezmění svět, ale možná změní tvůj den.“ Protože někdy stačí jen na chvilku zpomalit, nadechnout se… a nechat se...
☕️ nebo 🍵? Ranní dilema, které zná asi každý. Káva tě nakopne raz dva, ale černý čaj přináší jemnější, ale dlouhodobější...
Chcete si doma vypěstovat vlastní bylinky? 🌿 Na blogu jsme pro vás sepsali tipy pro začínající bylinkáře. 👍 👉 Zjistíte,...

Novinky z Bylincy přímo do vaší schránky

 

 SLEVA 10 %

na Váš první nákup.

 

Stačí se přihlásit k odběru

našeho bylinkového newsletteru

a kód pro 10% slevu je Váš.

 
 
 
 

HOTOVO!

 

Do Vaší emailové schránky

právě míří kupón na 10% slevu.