Příprava řepového mléka
ŘEPOVÉ MLÉKO
Vytvořili jsme pro Vás směs koření a kousků sušené červené řepy, ze kterého si můžete připravit lahodné růžové mléko plné prospěšných látek. Jemné koření v podobě hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře, dotváří sladkou chuť řepy a dodávají jí orientální chuť.
Příprava řepového mléka je velmi jednoduchá a budete potřebovat pouze lžičku másla nebo jiného tuku (ghí, kokosový olej nebo jiná rostlinná alternativa), naši kořenící směs s červenou řepou, mléko nebo jinou rostlinou alternativu (oříškové, sójové nebo jiné mléko), případně med nebo jiné sladidlo pro ty, kteří si rádi život osladí.
Návod k přípravě:
- 200 ml mléka nalejeme do kastrolku, přidáme jednu až dvě lžičky kořenící směsi, lžičku másla a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu.
- Mléko nevaříme, ale ihned po dosažení varu stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Koření se tak v mléce a tuku více rozvoní a uvolní se tak všechna chuť, vitamíny a další prospěšné látky.
- Mléko necháme odstát 1-2 minutky a poté scedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.
- Mléko má krásnou růžovou barvu a jemně nasládlou chuť s nádechem orientálního koření. Pokud však máte rádi sladké můžete mléko dosladit lžičkou medu nebo jiného přírodního sladidla.
Příprava Vám zabere opravdu jen pár minut a pak si můžete vychutnat lahodný nápoj, který je nejen chutný, ale také přináší mnoho benefitů pro Vaše tělo.
Více o červené řepě si můžete v našem článku: Něco málo o bylinkách: Červená řepa