Blog, Strana 5
Jeden z nejočekávanějších dnů v roce se nezadržitelně blíží a Vy nemáte nápady, jaké dárky vybrat pro Vaše nejbližší? Tenhle článek jsme přichystali právě pro Vás! Nejde přece o velikost neb...
Původní receptura perníku se skládala z mouky medu a pepře (dříve se nazýval peprník). Tehdy byl perník považován také za lék na žaludeční a střevní potíže. Postupně se začala přidávat koření a v...
Proč si nedopřát příjemnou chuť svařáku ještě dříve než v předvánoční čas? Dobře připravený svařák chutná skvěle a jeho příprava Vám zabere pár minut. Horkým voňavým šálkem pak můžete potěši...
Kurkumovník dlouhý patří do rodiny zázvoru a podobně jako u něj se používá hlavně kořen. Namletím kořene vzniká koření kurkuma. Pochází především z Indie a hojně se používá v Asii a asijské ...
Takové množství vitamínu C, jako má rakytník a šípek, bychom jinde jen těžko hledali. Rakytník obsahuje až 10x více vitamínu C než pomeranč a mimo to spoustu dalších prospěšných látek. Šípek v o...
Doporučujeme doslazovat dětem čaje co nejméně a případně volit zdravější alternativy jako je med, kokosový nebo třtinový cukr. Ovocné čaje i některé druhy bylinek mají přirozeně nasládlou chuť a proto...
Cold Brew je oblíbený způsob přípravy kávy (klidně i čaje). Princip přípravy stojí na pomalém louhování čerstvě namleté zrnkové kávy ve studené filtrované vodě zhruba 16 až 24 hodin. Výsledkem je jemn...
Je pravda, že teplý čaj je lepší než studený? Jaké čaje se hodí vyzkoušet? Čistá voda je nejlepším způsobem, jak navrátit tělu vypocené tekutiny. Pokud však nechcete pít „jen“ vodu zkuste čaje. Ať už...