Blog, Strana 7
Černý čaj pro výrobu Earl Grey se sbírá na plantážích Srí Lanky (Ceylonu), Assamu, Keni nebo Číny. Nálev Earl Grey má příjemnou, tmavě měděnou barvu. Chuť je kořeněná, lehce trávová, s pikantností ber...
Sedmikráska Sedmikráska chudobka je drobná planá bylinka s bílými či jemně narůžovělými okvětními lístky a žlutým středem. Podobně jako květy slunečnice se i květy sedmikrásky otáčejí za sluncem. V p...
Obaly, které používáme V tomto článku bychom Vám rádi přiblížili obalové materiály, které v Bylince používáme. Biodegradabilní fólieBiodegradabilita je proces rozložení látky v přírodě za pomoci při...
Přidávání aromat do čaje není výmysl dnešní doby, ale už ve staré Číně, Indii i Japonsku používali např. květy jasmínu, růže nebo lotosu nebo koření do vlhkého čaje, aby zvýraznili jeho chuť. Nejstarš...
Kávové zrnko je třešňová pecka Kávová zrna, jak je známe, se získávají z kávovníku – kvetoucí keřovité rostliny, která plodí třešně. Každá kávovníková třešeň obsahuje dvě nebo tři semena – pecky. Na ...
Mnoho z vás nejspíš už slyšelo o čaji Rooibos. Čím je ale opravdu výjimečný a co si pod tímto názvem můžeme představit, to už málokdo ví. V následujících pár řádcích vám ho alespoň trošku předsta...