Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě s kořením od Bylincy
Kuřecí prsa je dobré před grilováním namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit
marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, díky které budou prsa křehká a šťavnatá.
500 g kuřecích prsou
200 ml bílého jogurtu
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky grilovacího koření Bylinca
Na marinádu si připravíme jogurt, do kterého přidáme rozmělněný česnek a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme
a přidáme dvě lžičky (případně podle chuti) grilovací koření Bylinca. Dobře je omyjeme nebo pouze otřeme vlhkou
utěrkou a usušíme. Maso nakrájené na tenké plátky naložíme do jogurtové marinády s alespoň dvouhodinovým
(klidně i přes noc) předstihem a dáme uležet do lednice. Maso vyndejte z lednice tak, aby se stačilo ohřát na
pokojovou teplotu.
Před samotným grilováním necháme maso od marinády trochu okapat, aby se přebytky marinády nepřipalovaly na grilu.
Grilujeme z obou stran, dokud se maso nepropeče a není dozlatova.
Přejeme Vám dobrou chuť!