Recepty
Sychravé večery a vánoční pohoda si přímo říkají o hrnek voňavého svařáku. Pokud chcete snadnou a rychlou přípravu s dokonalým výsledkem, vyzkoušejte naši kořenící směs BYLINCA na svařák. Díky pečlivě vybraným ingrediencím směs zaručí autentickou chuť i vůni, kterou si oblíbíte. Co budete potřebovat? Na přípravu dokonalého svařáku vám postačí pár ingrediencí a naše směs BYLINCA: 1 balení kořenící směsi BYLINCA na svařák 1 láhev červeného vína 2–3 lžíce cukru nebo medu (podle chuti) pláte...
Vánoční perníčky jsou neodmyslitelnou součástí vánoční atmosféry, která spojuje vůně koření a sladké chutě s pocitem domova a tradice. Tyto malé cukrovinky mají dlouhou historii, která sahá až do středověku. V dnešním článku se podíváme nejen na původ perníčků, ale také na zvyky, které se s nimi pojí, a nakonec přidáme jednoduchý recept, který si můžete vyzkoušet doma. Historie perníčků Historie perníků má své kořeny v Evropě už ve 13. století. První zmínky pocházejí z Německa, kde mniši začal...
Právě v letních měsících se hodí vyzkoušet typický egyptský nápoj Karkade z květů ibišku súdánského. Má příjemnou kyselou chuť, která je osvěžující a lahodná. Proč pít v létě čaj z ibišku? Více se dozvíte v našem článku. Ibišek je u nás známý především jako okrasná rostlina, která Vás okouzlí svými velkými růžovými a načervenalými květy. U nás se často pěstuje jako pokojová rostlina. Pro svůj růst potřebuje teplé klimatické podmínky, některým druhům se však daří i na našich zahradách. Ibišku ...
ŘEPOVÉ MLÉKO Vytvořili jsme pro Vás směs koření a kousků sušené červené řepy, ze kterého si můžete připravit lahodné růžové mléko plné prospěšných látek. Jemné koření v podobě hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře, dotváří sladkou chuť řepy a dodávají jí orientální chuť. Příprava řepového mléka je velmi jednoduchá a budete potřebovat pouze lžičku másla nebo jiného tuku (ghí, kokosový olej nebo jiná rostlinná alternativa), naši kořenící směs s červenou řepou, mléko nebo jinou ro...
Původní receptura perníku se skládala z mouky medu a pepře (dříve se nazýval peprník). Tehdy byl perník považován také za lék na žaludeční a střevní potíže. Postupně se začala přidávat koření a vznikl perník, tak jak jej známe dnes. Kvůli ceně koření byl perník velkým luxusem. Dodnes jsou tradičními místy, kde se perník vyrábí například Brémy, Mnichov, Amsterdam, Gdaňsk a u nás Pardubice. Perníčky k Vánocům prostě patří. Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept na medové perníčky. Ne...